Besætning

 

 

Besætningen er på ca. 30 moderdyr med en ligelig fordeling af "gamle" sikre Atahua Westpoint og Vesterskoven Starry ET køer og "unge" køer efter en SAF 598 Bando 5175 søn.

 

Kalvene fødes primært i perioden december - april, da dette giver den bedste økonomi i vores besætning.

 

Vi fik i 2011 to ET kalve efter DMM Miss Essence og O'Neills Expedition. Disse to dyr har udviklet sig til at blive et par stærke repræsentanter på det vi tror på inden for angus avlen - nemlig store, kødfulde og rolige dyr med et super godt temperament.

 

Tyren Vesterskoven Grunch ET er en stor muskuløs herre, som vil give nogle værdifulde egenskaber i form af størrelse og længde videre til sit afkom. Dette i kombination med Vesterskoven Five, som ligeledes er en meget stor og muskuløs tyr efter Geis Hi Spade, vil kunne bevare Vesterskovens store og robuste køer.

 

Vi avler stadig efter køer på over 800 kg. da vi mener, at denne størrelse giver den absolut bedste økonomi i besætningen. Da den største del af vore tyre går til privat afsætning af kød, er det vigtigt med store og kødfulde slagtekroppe lavet på mindst mulig tid.

 

Embryoner

 

       DMM Dyna Lass 13 N X      DMM Miss Essence 90 K X

       DMM Posi-Traction 57 P     O´Neill´s Expedition       

 

Vi har endnu engang importeret embryoner fra DMM - Miller Wilson Angus i Canada. Det er altid en fornøjelse at arbejde sammen med mennesker, som man har kendt længe og som er lige så interesseret i, at det er det "rigtige", de sender til Danmark, som vi selv er.

Vi har denne gang valgt to store og meget betydelige mødre - og har satset på en i Danmark ikke brugt handyr-side.

 

90 K er mor til Posi-Traction 57 P - og det kan måske for nogle synes underligt, at vi så har valgt ham som far til Dyna Lass 13 N embryonerne, men begge linjer er vældigt stærke og derfor tror vi mixet vil være godt i forhold til de linjer, vi vi forvejen har. Mange af vore hundyr er jo efter en anden embryon import fra Miller Wilson, nemlig Vesterskoven Starry ET.

 

I næste sæson vil embryoner efter DMM Dyna Lass 13 N blive ilagt nogle af vore kvier.

 

 

 

Vesterskoven Angus

 

 

 

 

Marianne Kreutzfeldt

 &

Hans Henriksen

Vesterskovvej 39

9830 Tårs

Tlf. +45 9896 1415 

       +45 2536 8810  

     +45 3089 0508

vesterskoven@mail.dk

 

 

Links

 

Miller Wilson Angus, Canada

 

Vesterskoven Angus © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use