Tips & Ideer

 

 

Angus kød er super lækkert og det er ret taknemmeligt hvad tilberedning angår, men lige som ved al anden tilberedning få du det bedste resultat ved langtidsstegning (120 - 150 grader).

 

Hvis du gerne vil vide hvor rød din bøf er, så prøv at holde hånden slapt frem for dig og mærk på huden mellem tommel og pegefinger. Hvis bøffen mærker ligesådan er den rød indeni. Hvis du knytter hånden og mærker efter, så svarer det til medium stegt og hvis du knytter hånden om tomlen, ja så svarer det til gennemstegt.

 

Hvis du vil marinere kødet, så er mørkt øl eller whiskey rigtig gode ingredienser ligesom friske krydderurter kan pifte en ellers triviel steg op til en delikatesse. Marinaden bruges selvfølgelig efterfølgende til at lave en velsmagende sauce af.

 

Brug en plasticpose til at marinere i - så slipper du for en masse svineri og der skal ikke bruges så meget marinade. Vend posen nogle gange, så marinaden trænger ind overalt og brug gerne en dag eller to på forberedelsen.

 

 

Vidste du for resten, at plankesteak virkelig tilberedes på en planke... man tager en hicoryplanke, smører den med olivenolie og varmer den til 200 grader i ovnen. Vender bøffen på en meget varm pande - lægger så bøffen på den opvarmede planke og stiller den ind i en 275 grader varm ovn... efter få minutter har man en lækker plankesteak.

 

 

 

 

Vesterskoven Angus

 

 

Marianne Kreutzfeldt

 &

Hans Henriksen

Vesterskovvej 39

9830 Tårs

Tlf. +45 9896 1415 

       +45 2536 8810  

     +45 3089 0508

vesterskoven@mail.dk

 

 

Opskrifter

 

Vesterskoven Steak

 

Vesterskovens Favorit 

 

Angus peber-grill spyd

 

Frederiksmindes Anguspostej

 

Mørbradbøf med blåskimmelost

 

Rugbrød med tyttebær og fennikel

 

Rugbrød med havregryn og kerner

 

 

 

 

Vesterskoven Angus © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use